5 tips om het een warme en speelse… | Inge Lagae - interieurarchitecte

Wenst u een dynamisch interieur? Neem een rustige en sobere inrichting en pure lijnen als basis en bouw hierop verder.

5 tips

1. Mix en match op een doordachte manier

De manier waarop u verschillende vormen onderling combineert geven uw interieur een persoonlijk look. Omring u daarom met originele en unieke stukken. Voeg enkele ronde of organische vormen toe . U maakt uw interieur dynamisch en speels zonder de minimalistische sfeer te verliezen. Deze regel geldt voor zowel hedendaagse, moderne als landelijke interieurs.

2. Uw salon als een eiland voor rust en ontspanning

Kies eerst de basiselementen van uw inrichting en werk dan pas verder af met tapijt, poefjes, bijzettafels, salontafels en decoratieve objecten. Twee grote sofa’s haaks op elkaar combineert u heel mooi met één of meerdere salontafels in een ronde of organische vorm. Verbind de basiselementen, de sofa’s en enkele losse elementen als poef of club met elkaar door middel van een vloerkleed. Zo wordt uw salon een mooi en rustgevend geheel in uw strak interieur.

3. Gordijnen of stores? Zorg voor een aangename energie

Bent u ook geneigd om voor stores of blinds te kiezen voor uw strak interieur? Stores of rolgordijnen zijn mooi in een ruimte met beperkte mogelijkheden of wanneer u niet anders kan bij kleine ramen of ramen met radiators. Ze zijn ook een goede oplossing als u zware meubels in een beperkte ruimte hebt. Ze nemen niet veel plaats in en laten zich overal toepassen.Let wel, stores en blinds of rolgordijnen creëren soms een steriel en saai effect. Gordijnen geven meer diepte en voegen iets speels toe aan uw ruimte. Natuurlijke en organische materialen als linnen, viscose of wol zijn ideale stoffen. Ze vallen anders dan de synthetische varianten. Kies voor stoffen die een beetje transparant en voeg zo extra dynamiek toe aan uw minimalistisch interieur.

4. Doorbreek uw strak interieur: plaats ronde vormen diagonaal

Zorg ervoor dat alles altijd netjes in evenwicht blijft. Zo doet u geen afbreuk aan het strakke geheel. Te veel verschillende vormen bij elkaar maken een ruimte vaak onrustig. Rechte lijnen zet u beter niet schuin in een woonkamer. Sofa’s of tafels die u diagonaal plaatst, geven een rommelig en onsamenhangende sfeer. Meubels met een ronde vorm kan u wel plaatsen zoals u wenst. Een eivormige tafel is net heel mooi wanneer u die lichtjes schuin in de eetkamer plaatst. Dit zorgt voor extra beweging in uw interieur.

5. Bepaal de vorm van uw eettafel in functie van uw ruimte en de sfeer

Zorg ervoor dat de afmeting en de vorm van uw tafel klopt ten opzichte van het andere meubilair en de plaats. Hebt u een hele grote ruimte die zowel breed als lang is, dan geeft een grote eivormige tafel een bijzondere dynamiek aan deze plaats. Als uw ruimte eerder lang en smal is, dan is een ovale tafel een mooiere oplossing dan een smalle lange rechthoekige tafel. Deze benadrukt de smalle plaats net extra. Is uw eetkamer eerder vierkant, dan breng je ze met een ronde tafel perfect in evenwicht. Opteert u voor een minimalistische buffetkast of een ingemaakte strakke kast in de eetkamer? Dan voegt een ovale, ronde of eivormige eettafel extra spanning toe aan uw ruimte. Tafels met afgeronde lijnen zorgen ook voor een vloeiende looprichting. Da’ s mooi meegenomen.

Laat een volumeplan uittekenen door een professional

Het is u al duidelijk: hoe meer varianten u combineert in één ruimte, hoe groter de kans dat het een onsamenhangend verhaal wordt. Kleur, vorm, afmeting en textuur versterken mekaar pas als u ze op de juiste manier kiest en combineert. Ga voor een strak interieur dat tegelijk tijdloos en persoonlijk is en vind de perfecte balans. Laat u hierin begeleiden door een professional met ervaring en kennis van zaken. Als interieurvormgever sta ik u graag met raad en daad bij. Ik teken eerst een volumeplan voor u uit en maak een moodboard op. Stap voor stap werken we samen aan een strak en dynamisch interieur waar u zich goed in voelt.

Picture 1

Een mooi evenwicht tussen rechte lijnen en ronde of organische vormen zorgen voor een dynamisch en strak interieur.

Terug naar overzicht

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat u de beste surfervaring op onze website krijgt. Meer info